måndag 5 januari 2015

Nyårsnougat

Vem vill inte smaka på nyårsnougat? Det är helt enkelt hemgjord wienernougat som passar extra bra att mumsa på till den traditionsenliga nyårskonserten från Musikverein i Wien. Ett ställe jag för övrigt besökt på en av mina resor, väldigt trevligt att ha varit där, om än inte på nyår men på vårkvisten. 

Wienernougat eller nyårsnougat, om du också vill kalla det så, är väldigt lätt att göra:

Smält 200 gr nougat tillsammans med 100 gr mörk choklad i vattenbad, se till att det inte kommer i något vattenstänk eller ånga för då blir chokladen kornig. Rosta 100 gr flagade mandelspån i en torr stekpanna och blanda i den smälta chokladen. Häll upp i en smörpapperklädd brödform. Låt stelna i kylskåp och skär sedan upp i lagom stora bitar. Förvara i kylskåpet. 

De är försvinnande goda och smälter i munnen;) Perfekt att ge bort i present!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar