Här kommer i alla fall receptet:
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
100 gr smör
2 msk kallt vatten
Blanda allt, lägg i kylen 1 timma. Tryck ut i en pajform och förgrädda 10 min i 200 grader.
Fyllning
500 gr blandfärs
Smör
Salt, peppar och paprikakrydda
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek (mer eller mindre)
2 st tomater findelade
1 paprika findelad
1/2 rödlök i strimlor
200 gr Philadelphiaost
2 dl crème fraîche
2 dl riven prästost
Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar och paprikakrydda. Gör lite tomt i mitten av stekpannan och fräs vitlök och sambal innan det blandas med köttfärsen. Häll i det förgräddade skalet.
Lägg på tomat, paprika och rödlök. Blanda färskosten med crème fraîche och stryk ut på pajen. Toppa med riven ost. Grädda ca 20 minuter, tills pajen fått färg i 200 gr.
Servera med en god sallad!
Har du kommit på vad den ska heta?
Den vackra "spaden"är köpt på Leilas generalstore av märket tablecraft;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar