lördag 24 september 2016

Gnisselost och pasta

Halloumi eller "gnisselost" som min systerdotter säger är så gott på sommaren, sältan är det väl som gör en hel del. Att grilla den är ju fantastiskt, men det funkar ju även att steka den knaprig i stekpanna. 
Om du gillar halloumi så kan du göra denna fräscha pastarätt, den kan göras vegetarisk om man vill, men jag valde att sätta till kryddig korv. 

Koka valfri pasta enligt anvisning för 4 personer. 
Stek skivor av halloumi, ca 3-4 per person. 
Koka upp 2 dl créme fraiche med en grönsaksbuljong. Ta från platta och häll i 1-2 msk hackad dill och riv ner lite citronskal. (Jo såsen liknar fisksåsen som jag delat med mig av tidigare). 
Stek kryddiga korvar i slantar, knappt 1 per person. 
Blanda sås och pasta. Servera med halloumi, korv och några delade körsbärstomater. 

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar