söndag 6 november 2016

Enkelheten på semester

För ungefär en månad sedan var jag och en vän på en välbehövlig slapparresa på Rhodos. För mig var det första gången i Grekland, som ju visade sig vara väldigt härligt och vädret var toppen. 
Vi hade bokat ett lägenhetshotell med frukost, vilket var helt ok. På kvällarna åt vi ute, hittade en favoritrestaurang i Rhodos gamla stad. Där på en innergård, under lummiga träd, till ackompanjemang av livemusik serverade de den mest underbara filodegsinbakade fetaosten. Kan bli näst intill lyrisk då jag tänker på den:) 

Kortet gjorde sig sådär, men jag tror ni förstår...

Vi valde trots avkopplingen att laga lättare lunch "hemma" i lägenheten några av dagarna. Om sanningen ska fram blir man ju faktiskt lite trött på att äta ute hela tiden... jo så är det ju faktiskt. Vi tog oss över till affären rakt över gatan och shoppade loss, tyvärr upptäckte jag att jag missat ta kort på allt. Men ner i korgen föll röror köpta över disk i olika smaker, tzatziki, små gurkor, tomater, pasta och en gigantisk bit fetaost också den över disk (jaja, det damp ner en smakprov på ouzo också) och mycket mer. 



Av detta blev det ena dagen pasta med färdig tomatsås och smulad fetaost. 
Nästa dag blev det en sallad på paprika, tomat, gurka, fetaost och lufttorkad skinka. Allt supergott och superenkelt




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar