lördag 26 november 2016

Adventstid

Nu kom den hit, adventstiden. Det hör ju till massor av bak, eller i alla fall lite. Idag har jag stökat, gjort wienernougat och dessa alldeles fantastika saffransbiscotti. Prova ni också, det är inte särskilt svårt:) 

100g rumsvarmt smör
1,5 dl råsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 påse saffran
1 dl grovt hackad mandel

Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt saffran. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta ner i äggblandningen, rör ner mandel. Dela degen i tre bitar och rulla ut till längder, lägg på bakplåtspapper, platta till något. Grädda i 200 grader i drygt 10 minuter. Skär dem i bitar, ca 2 cm. Vänd upp snittytan och ställ in plåten att torka i ugnen i 100 grader i drygt 30 minuter. Man kan låta dem stå kvar i ugnen en stund efter att man stängt av den. 

Lycka till, de är försvinnande goda! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar