söndag 21 september 2014

Betor och getor

Näe, så heter det inte. Betor och getost ska det va. Mycket god hösträtt och enkelt är det också, bra va?!?!

Koka valfri beta, just här använde jag gulbeta. När man kokar betan så får man inte ta bort för mycket av blasten och låt roten sitta kvar, annars kokar saften ur och smaken blir jordig. Koktid beror på vilken beta du har, gulbeta ca 20-30 min, rödbeta ca 40-60 min, ja du får prova dig fram. Men stick inte för mycket med provnålen, då rinner saften ut!!! Låt svalna ! Räkna en beta per person. 
Stek sönderrivna bitar av surdegsbröd i olivolja och örtsalt. Dela lite romansallad och lägg betorna, brödet och smula ca 50 gram getost per person över salladen på en tallrik eller fint fat. Toppa med lite svensk honung över det hela:-) 
Mums! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar