Jag köper ibland kött från Ramstads gård, en gård som ligger någon mil bort och säljs i vår matvaruaffär. Gården visades för övrigt i den där serien då bönderna söker någon att dela livet med.
Skinkstek i bit, som här på bilden, passar ypperligt att göra dragen gris av, eller du kanske kallar den "pulled pork".
Pulled pork, en "görenkel" rätt som sköter sig själv:
4 personer
1 kg skinkstek i bit
2 dl barbequesås (jag väljer sweet baby ray's)
0,5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
Olivolja
Smörj en ugnsfast form med lock, typ kastrull, jag använder min le creuset-gryta, med olivolja. Lägg ner köttet. Blanda såsen med kryddorna och smörj in köttet med blandningen. Lägg på locket och ställ in i ugnen på 110 grader i 7-9 timmar. Ja, just så länge.
När köttet är klart ska det falla sönder genom att du drar i det med två gafflar.
Blanda köttet med spadet som nu blivit i grytan.
Servera med sallad, vitlökssås och något gott bröd typ ciabatta eller pitabröd. Coleslaw är också gott till:-)
Som sagt, en mycket enkel tillagning, men det krävs att man kommer på det i tid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar