söndag 21 september 2014

Närproducerat

Välj närproducerat om du kan, i alla fall, välj svenskt! Allt för att vårt vackra landskap och våra bönder ska överleva! 
Jag köper ibland kött från Ramstads gård, en gård som ligger någon mil bort och säljs i vår matvaruaffär. Gården visades för övrigt i den där serien då bönderna söker någon att dela livet med. 

Skinkstek i bit, som här på bilden, passar ypperligt att göra dragen gris av, eller du kanske kallar den "pulled pork". 


Pulled pork, en "görenkel" rätt som sköter sig själv:

4 personer
1 kg skinkstek i bit
2 dl barbequesås (jag väljer sweet baby ray's)
0,5 msk paprikapulver 
2 krm cayennepeppar
Olivolja 

Smörj en ugnsfast form med lock, typ kastrull, jag använder min le creuset-gryta, med olivolja. Lägg ner köttet. Blanda såsen med kryddorna och smörj in köttet med blandningen. Lägg på locket och ställ in i ugnen på 110 grader i 7-9 timmar. Ja, just så länge. 
När köttet är klart ska det falla sönder genom att du drar i det med två gafflar. 
Blanda köttet med spadet som nu blivit i grytan. 
Servera med sallad, vitlökssås och något gott bröd typ ciabatta eller pitabröd. Coleslaw är också gott till:-)

Som sagt, en mycket enkel tillagning, men det krävs att man kommer på det i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar