onsdag 26 september 2012

Chocolate

Jag älskar choklad i de flesta former. Den här goda kakan bakade jag till en vän som skulle fylla 40 år. Vi överraskade henne en sen kväll. Gissa om den var uppskattad? Mumsigt värre:-))
Jag har gjort den ett par gånger och "toppingen" blir olika konsistens på varje gång. En gång blev den som den förmodligen skulle, en gång blev det sås som fick serveras till och dom flesta gångerna blir det så där halvbra. Men smaken är det aldrig något fel på...

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält 150 gram smör
Blanda i 2 ägg och 3 dl strösocker
Blanda sedan 2 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver och 4 tsk vaniljsocker
Rör sedan ihop alla ingredienser och häll i en smord och bröad form med löstagbara kanter.
Grädda 30 minuter.

Blanda 2,5 dl grädde med 1 msk honung och 1,5 msk strösocker i en kastrull och låt koka upp.
Hacka under tiden 100 g mörk fin choklad och klicka över 2 tsk smör. Häll den varma grädden över chokladen och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp.
Bred toppingen över kakan när allt kallnat.
Servera det hela med vispgrädde med lite hallon i och självklart en kopp kaffe:-))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar