onsdag 26 september 2012

Fisk

Vill varna för tjatighet, men nu kommer det ett recept på lax igen. Fantasin när det gäller fisk är inte så stor, men lax är ju nyttigt:-)

Lax med fetaosttäcke, 2 pers:

300 gram laxfilé
0,5 dl fryst basilika
0,5 dl solrosfrön
1 msk olivolja, gärna med smak av citron
1,5 dl creme fraiche
50 gram fetaost

Mixa basilika, solrosfrön och olja. Blanda sedan med creme fraiche och rör ner smulad fetaost. Lägg laxen i en ugnsform och salta med havssalt. Häll på röran och stek i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader beroende på hur tjock filén är.

Gratinerade körsbärstomater:

Halvera körsbärstomater, ringla på olivolja, lite nymald svartpeppar och riv parmesanost över. Gratinera i ugnen samtidigt som laxen cirka 8 minuter.


Servera laxen tillsammans med tomaterna och kokt mandelpotatis. Enkelt, gott och festligt:-)


2 kommentarer:

  1. Varför har vi inte fått smaka på detta?

    SvaraRadera
  2. Ja, varför har inte heller jag fått smaka - jag som gillar fisk.

    SvaraRadera