söndag 17 juni 2012

Fusk cheesecake

Jodå det får man göra, fuska alltså. Det här är en enkel efterrätt som man kan ha i frysen och ta fram när man är sugen på något gott efter maten. Den görs i portionsglas, vilket ju är enkelt att polcka fram så många man behöver.

Jag är inte helt säker på att alla mått stämmer men det blir nog gott om ni följer detta. Jag tror att det blir lagom för 12 glas, jag använder från Ikea, men är ni rädda om era glas går det säkert bra med plastglas.

Krossa ett digestive i varje glas som botten till cheesecaken.

Vispa en förpackning cream cheese med 1 dl florsocker. Vispa sedan ner 1 liter vanlijglass. Vispa tills smeten blir rinnande. Riv sedan skalet på 1 citron (eller mer om du vill ha mer citronsmak) och rör ner i smeten. Häll upp i glasen och ställ in i frysen ett par timmar. Ta fram och smält blockchoklad, ca 1 bit till varje glas. Häll på chokladen på cheesecaken, likt en noblesse.
Ta fram cirka 20 minuter innan servering och värm jordgubbar som hälls över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar